​Τις αλήθειες και τα ψέματα γύρω από το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ θα αποκαλύψει μέσα από τα κεφάλαια του βιβλίου που ετοιμάζει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, το βιβλίο αναμένεται να εκδοθεί κοντά στο Πάσχα, ενώ ο πρώην τσάρος της Οικονομίας, εδώ κι ένα χρόνο έχει απομονωθεί στο σπίτι του και γράφει το πόνημά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θεωρεί ότι με το βιβλίο αυτό θα κλείσει οριστικά ένας κύκλος παραφιλολογίας για το πρόσωπό του και θα αποκατασταθούν η τιμή και η υπόληψή του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το βιβλίο θα φωτιστεί όλο το παρασκήνιο των γεγονότων που υποχρέωσαν την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο και θα αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την εκτόξευση του χρέους και το άδικο ανάθεμα που έπεσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης για να γλυτώσει η χώρα τη χρεοκοπία.

Επίσης, με το βιβλίο που ετοιμάζει, ο κ. Παπακωνσταντίνου σκοπεύει να υπεραμυνθεί των επιλογών και των χειρισμών του, αλλά και να καταστήσει σαφές στην κοινή γνώμη ότι στο πλαίσιο θωράκισης που συγκροτήθηκε επί των ημερών του, με τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της οικονομίας, βασίστηκαν και οι επόμενες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μέσα από το βιβλίο του θα κάνει ειδική μνεία και στη στάση κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης εκείνη την περίοδο, καθώς ήταν παροιμιώδης η ανακολουθία ορισμένων που τοποθετούνταν αλλιώς στις κλειστές κυβερνητικές συσκέψεις, και αλλιώς στα ΜΜΕ.

Πάντως, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, πρώην κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αναμένουν να αφιερώσει στο βιβλίο του ένα κεφάλαιο αυτοκριτικής για τα λάθη που ακόμα του καταλογίζουν, όπως το γεγονός ότι λειτούργησε συγκεντρωτικά και με μυστικοπάθεια, όσο ήταν υπουργός, παίρνοντας όλη την ευθύνη των χειρισμών πάνω του και υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές του.