​Με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο γραφείο του στη Βουλή.

kms.jpg

Ο κ.Αβραμόπουλος ευχήθηκε στον κ.Μητσοτάκη καλή επιτυχία στο έργο του, διαβεβαιώνοντας ότι θα τον βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις.

Ο κ.Μητσοτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ.Αβραμόπουλο και αναφέρθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, που, όπως είπε, απασχολεί όλη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα.

kms22.jpg

O κ.Αβραμόπουλος, τόνισε ότι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή ατζέντα, γιατί η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι υπό πίεση. Τόνισε ακόμη πως η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες, υπογραμμίζοντας όμως πως παρά την πίεση που δέχεται και αυτή η χώρα με 2.000.000 πρόσφυγες στο έδαφος της, χάρη στο action plan που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της, διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι θετικό.

«Ότι θα αναλάβει (σσ η Τουρκία) το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν και θα σταματήσουν οι ροές προς την Ευρώπη. Αλλά το ζήτημα δεν σταματά εκεί. Έχει να κάνει και με την ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια, η οποία δυστυχώς όλο εντείνεται» πρόσθεσε ο κ.Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ένα συγκεκριμένο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο με τις δυνατότητές της, βγαίνοντας από την εσωστρέφειά της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τι σημαίνει αυτή η χώρα για την ευρύτερη π��ριοχή».

kms44.jpg