​Τον λόγο που αποφάσισε να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, εξήγησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», η Φώφη Γεννηματά:

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο κύριος Γρηγοράκος απομακρύνθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ��ημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, υπονόμευσε την ενότητα και την συνοχή της κοινουβουλευτικής ομάδας, και συκοφάντησε συναδέλφους του. Αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω. Και αυτό δεν χρειάζεται συνεννόηση με κανέναν άλλον. Υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορείς να τις πάρεις συλλογικά. Υπάρχουν αποφάσεις που οφείλεις να πάρεις μόνος σου όταν πρέπει να υπερασπιστείς τους βουλευτές και την κοινοβουλευτική σου ομάδα» είπε.

Μάλιστα τόνισε πως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στις κατά καιρούς δηλώσεις του έλεγε πως «”εν ενεργεία βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μπορεί αυτή την στιγμή να πάνε στην Ν.Δ”. Του δόθηκε η ευκαιρία να το πάρει πίσω, να εξηγήσει ότι δεν εννοούσε αυτό αλλά εκφράζει μια αγωνία, και το συνέ��ισε. Και δεύτερη και τρίτη μέρα. Όταν θες να κάνεις μια νέα αρχή, οφείλεις πρώτα απ΄όλα να κερδίσεις το στοίχημα του ήθους».

Όταν ρωτήθηκε για τις επόμενες κινήσεις του Λεωνίδα Γρηγοράκου και αν θα πάει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά είπε:

«Ο,τι νομίζει ας κάνει! Εγώ θεωρώ ότι ο Λεωνίδας ανήκει σε αυτό το χώρο. Έχει μια ιστορία και μια διαδρομή. Έχει την στήριξη των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια στη Λακωνία. Ας τα αναλογιστεί. Δεν έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά από την κοινοβουλευτική ομάδα!»

Τέλος, απάντησε και στις φήμες που την θέλουν να έχει «κακές» σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

«Θέλετε να πείτε ότι ο κύριος Βενιζέλος θα ήθελε να πει κάτι και δεν θα το έλεγε ο ίδιος αλλά θα κρυβόταν πίσω από τον κο Γρηγοράκο;»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO