Έντονες είναι οι διεργασίες των κομμάτων που διεκδικούν κομμάτι από την πίτα του κέντρου μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με άρθρο της «στα ΝΕΑ» απηύθυνε κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού της κεντροαριστεράς με συνέδριο τον Μάιο και εκλογή ηγεσίας από τη βάση.

"No no" είπε ο Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα σε στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Τάσος Γιαννίτσης, κλείνοντας την πόρτα στην κα Γεννηματά.

«Ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, εξαπολύοντας επίθεση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το ότι δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή της Ανώτατης Εκπαίδευσης που είχε ψηφιστεί το 2011 από τη Βουλή, ενώ ήταν απούσα και στο σύμφωνο συμβίωσης.

Ένωση Κεντρώων: Εμείς είμαστε το κέντρο

Εμείς είμαστε το κέντρο απάντησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

«Η κυρία Γεννηματά σχεδόν φοβισμένη και γνωρίζοντας την απροθυμία των πολιτών να στηρίξουν τα ερείπια του παλαιού ΠΑΣΟΚ επιζητά ευρύτερο άνοιγμα στον κεντροαριστερό χώρο. Όλοι προσπαθούν να εντάξουν τη λέξη "κέντρο" στις ιδεολογίες τους, ωστόσο το μόνο κόμμα εντός και εκτός του κοινοβουλίου που πιστεύει ακράδαντα στις αρχές του κέντρου είναι η.... Ένωση Κεντρώων και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά» αναφέρει το κόμμα του κ.Λεβέντη.