​Κάλεσμα για τη συγκρότηση μεγάλης παράταξης με αρχηγό από την βάση, απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, με άρθρο της στα «Νέα».

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλεί στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού της Κεντροαριστέρας με τη μορφή μιας συμπαράταξης που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων.

Απευθυνόμενη στους «πολί��ες, στα πολιτικά κόμματα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους, τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς», η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει:

«Την διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει τη διακήρυξη του φορέα, το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, μια συνδιάσκεψη στη βάση της αναλογικής εκπροσώπησης με σεβασμό της πρόσφατης εθνικής εκλογικής ετυμηγορίας και εξασφάλιση της εκπροσώπησης όλων των ζωντανών δημιουργικών και παραγωγικών εκφράσεων της κοινωνίας».

Τονίζοντας πως πιστεύει στην συμμετοχή της βάσης σε αυτό,προτείνει αμέσως μετά τη δημιουργία, δικτύων ενεργών πολιτών που θα αποδέχονται τη διακήρυξη του φορέα και θα ενεργοποιηθούν για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την απασχόληση σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο.

Το εκτιμώμενο διάστημα για την κα Γεννηματά που είναι επαρκές για τον διάλογο και την ωρίμανση των αποφάσεων, είναι ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα προτείνει μια ενιαία πολιτική και οργανωτική επιτροπή που θα εξειδικεύσει τα βήματα και την προετοιμασία για την πολιτική – διακηρυκτική συνδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την πρόταση, τον ερχόμενο Μάιο θα ακολουθήσει η άμεση εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης με δύο προϋποθέσεις: Ανοικτό μητρώο έως την ημέρα της εκλογής και κανείς αποκλεισμός.