Με τον Πάνο Καμμένο, αλλά σε… λάιτ τόνους, τα βάζει ο Γιώργος Δημαράς για το θέμα με τη φωτογραφία που έβγαλε δίπλα σε νεκρό καρχαρία που είναι προστατευόμενο είδος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους, σε δήλωσή του έκανε λόγο για «κακή εικόνα για ένα πολιτικό που έχει μάλιστα διατελέσει κατά το παρελθόν και Υπουργός αρμόδιος για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τη θάλασσα και την αλιεία».

«Ανεξαρτήτως προθέσεων, εικόνες όπως αυτή αλλά και άλλες που απεικονίζουν νεκρά άγρια ζώα, όταν δημοσιοποιούνται από πολιτικά πρόσωπα ή παράγοντες της δημόσιας ζωής, δημιουργούν αρνητικά πρότυπα στους πολίτες και τους νέους. Αντίθετα, τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συμβάλλουν τόσο με το παράδειγμά τους όσο και με την πολιτική τους, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, προστατεύοντας ιδιαίτερα εκείνα τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, άφησε να εννοηθεί ότι κάτι δεν του άρεσε εξ αρχής με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (και αυτός από τους Οικολόγους Πράσινους) Γιάννη Ζαφειρόπουλο, που κατηγορείται για δωροδοκία.

«Τον γνώριζα πολύ λίγο, κάνα-δυο χρόνια ήταν στους Οικολόγους-Πράσινούς, είχα μια σοβαρή επιφύλαξη ατομικά, είχε ερωτηματικά, προσωπικά, κάποιο άλλοι όμως τον προώθησαν…» τόνισε ο κ. Δημαράς.