Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους ισχυρισμούς της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με απόπειρα χρηματισμού και εκβίαση του Άκη Τσοχατζόπουλου!

Τις καταγγελίες διατύπωσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αμέσως μετά τ��ν απόδρασή της, όταν συνελήφθη και κλήθηκε να καταθέσει στην προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε για τις συνθήκες απόδρασης.

Όπως ισχυρίζεται η Β. Σταμάτη, οι καταγγελίες της βασίζονται σε όσα της έχει αφηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ακούσει. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον σύζυγό της χρηματικό ποσό άνω των 3 εκ. ευρώ και ότι από τηλεφωνική συνομιλία του με τον τέως διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων Γιάννη Σμπώκο (ο οποίος έχει καταδικασθεί) συμπέρανε ότι είχε ενδώσει στον εκβιασμό του πρώην πρωθυπουργοι.
Υποστηρίζει ακόμα ότι ένας πρέσβης της Λιβύης στην Αθήνα, του οποίου δεν θυμάτα�� το όνομα, είχε βολιδοσκοπήσει τον Α. σοχατζόπουλο για να μεσολαβήσει και να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την Β. Σταμάτη, ο Α. Τσοχατζόπουλος απέρριψε την πρόταση και τότε ο πρέσβης απευθύνθηκε στον Λιβανέζο επιχειρηματία και φίλο του κ. Παπανδρέου Τζορτζ Χάλακ, για να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

Κατά την σύζυγο του πρώην υπουργού, ο κ. Παπανδρέου φοβήθηκε τότε ότι γνώριζε την υπόθεση ο κ. Τσοχατζόπουλος και ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.