«Έναν χρόνο μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κυριαρχεί στο ελληνικό πολιτικό τοπίο παρά το γεγονός ότι αθέτησε προεκλογικές υποσχέσεις, επέβαλε νέα λιτότητα και επέστρεψε τη χώρα στην οικονομική ύφεση. Η κυριαρχία του όμως απειλείται» τονίζει η Handelsblatt σε δημοσίευμά της.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «ο 47χρονος Μητσοτάκης υπόσχεται σκληρή αντιπολίτευση. Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ και πρώην τραπεζικός έχει εξαιρετικές διεθνείς διασυνδέσεις, μιλάει άπταιστα τρεις γλώσσες και είναι σε θέση να προβάλει τον εαυτό του ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση όχι μόνο στους Έλληνες ψηφοφόρους, αλλά και στους πιστωτές. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον υπό πίεση».

Επισημαίνοντας πως η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό εξελίσσεται σε μία ακόμη δοκιμασία για την κυβέρνηση, τη Handelsblatt τονίζει ότι παραμένει ανοικτό το πώς θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός στη νέα πρόκληση: «Θα μπορούσε να υποκύψει στον πειρασμό νέων, πρόωρων εκλογών πριν σταθεί γερά στα πόδια του ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τακτική αυτή θα ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του. Αυτό που δεν αναμένεται πάντως είναι η συναίνεση των δανειστών. Ο Αλέξης Τσίπρας θ�� πρέπει να γνωρίζει ότι ένας ακόμα προεκλογικός αγώνας, ο τέταρτος μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα στο Grexit».