«Πρέπει να βρούμε λύσεις για την Αθήνα γιατί δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της χώρας, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε επίσης την ανάγκη ο Δήμος της Αθήνας να παίξει καθοριστικό ρόλο στις θεσμικές αλλαγές για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης, ενώ αναγνώρισε την ανάγκη θεσμικών αλλαγών προκειμένου η πρωτεύουσα να διαχειριστεί όχι μόνο τα βάρη αλλά και τους πόρους.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για τη δημόσια διοίκηση χωρίς η αυτοδιοίκηση να είναι βασικός μοχλός» επισήμανε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων. «Είναι αναγκαίο η Αθήνα να χειραφετηθεί και να έχει τις εξουσίες» τόνισε ακόμη ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδι��φέροντος σχετικά με την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, την υγεία, τον τουρισμό, τους δημόσιους χώρους, την προσφυγική κρίση, την ασφάλεια, και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, επίσης, τον Δήμαρχο Αθηναίων για τις θεσμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων και σε σχέση με τους οικονομικούς πόρους των Δήμων και τη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Επιπλέον, συζητήθηκαν και θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως η ανέγερση τεμένους και η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα.


Καμίνης: Το π��οσφυγικό δεν είναι μόνο πρόβλημα ​​

«Θεω��ώ ότι ήταν μία πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση. Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε κατά βάση για την Αθήνα. Για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Αθήνα αλλά και για τις μεγάλες προοπτικές που έχει η πόλη μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης στους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά το προσφυγικό ανέφερε:
«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, για οποία ήδη συνεργαζόμαστε με τον κ. Μουζάλα. Πρέπει, δηλαδή, να αξιοποιηθεί η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος της Αθήνας να εμπλακεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο ανώτερo δυνατό επίπεδο μέσω της ΚΕΔΕ, στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Η Αθήνα επεξεργάζεται σχέδιο για τη στέγαση προσφύγων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σημαντικό και κρίσιμο, που θα απασχολήσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης. Του παρουσίασα τον σημαντικό ρόλο που θεωρώ ότι έχει αναλάβει η Αθήνα σε αυτό το θέμα. Πρέπει να πάμε στις τοπικές κοινωνίες και να τις πείσουμε ότι το προσφυγικό δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα. Εμφανίζει και πλευρές ανάπτυξης για τη χώρα».


​​