Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προς τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ έστειλαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, με την οποία αντιδρούν έντονα στην πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Κροατίας Μαριάνα Πετίρ να προχωρήσει στη δημιουργία ανεπίσημης φιλοσκοπιανής Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα... «Φίλοι της Μακεδονίας».

Με την επιστολή τους επίσης τονίζουν την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναφέρεται στα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία με την οποία έγινε δεκτή στον ΟΗΕ.

«Τέτοιες κινήσεις έστω και με «τον μανδύα του ανεπίσημου» γίνονται μόνο για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την ορθή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας όπως κάποιοι προσπαθούν με περισσή υποκρισία να εμφανίσουν.

Η πόρτα της Ευρώπης θα παραμένει κλειστή για τα Σκόπια γιατί δεν αποδέχονται τις Αρχές και τις Αξίες της. Γιατί συνεχίζουν να εμφανίζουν τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας, οπισθοδρ��μήσεις στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γενικότερα έλλειμμα συμμόρφωσης με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για ένταξη στην ΕΕ. Σε όλα τα επίπεδα» αναφέρουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.