​Με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κ.Δ.Κουτσούμπα συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο άντρες συζήτησαν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων, όπως η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, το Κυπριακό, και η προσφυγική κρίση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ.Κουτσούμπα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως επίσης και για το επικείμενο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση.

«Με σεβασμό στις γνωστές ιδεολογικές διαφορές έγινε ένας ...γόνιμος και ειλικρινής διάλογος», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σε κινητοποιήσεις καλεί ο Κουτσούμπας

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ.Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στα επερχόμενα μέτρα.

Όπως είπε ο γγ του ΚΚΕ, οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο, έχουν πληρώσει πάρα πολλά τα χρόνια της κρίσης, αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Τα μέτρα που έρχονται, το ασφαλιστικό, όπως και τα μέτρα που αφορούν τη φορολογία πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και θα πρέπει ο ελληνικός λαός να απαντήσει δυναμικά με δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ.Κουτσούμπα πρέπει όλοι οι κλάδοι, οι φορείς, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συνταξιούχοι «να βρεθούν στις επάλξεις του αγώνα, ώστε να υπάρξουν αλλαγές σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων».

«Το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση μόνο αντιλαϊκές πολιτικές έχει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα με το τρίτο μνημόνιο.