​Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί από την Πέμπτη επίσκεψη στη Μόσχα.

Οι ��ύο ηγέτες ξεκινώντας την συνάντηση τους αντάλλαξαν θερμές φιλοφρονήσεις.

mazisou.jpg

Ο κ.Παυλόπουλος, αφού χαρακτήρισε τον κ.Πούτιν «μεγάλο ηγέτη», είπε ότι η Ελλάδα θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κράτους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, τονίζοντας ότι οι «προκλήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία».

mazi2.jpg

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, κάλεσε τον κ.Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους, τονίζοντας ότι οι διακρατικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας πρέπει να γίνουν ακόμη πιο στενές.

mazi3.jpg

Τέλος, ο κ.Παυλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ.Παυλόπουλου στη Μόσχα. Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ.Πούτιν δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος, με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

mazi4.jpg

Μετά την συνάντησή του με τον Πούτιν, ο κ.Παυλ��πουλος θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, αλλά και Ρώσους επιχειρηματίες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

BINTEO EΡΤ