«Το πολιτικό σκηνικό έχει τελείως αλλάξει επειδή βγήκε ο κύριος Μητσοτάκης πρόεδρος». Αυτό τόνισε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις μετά την εκλογή του αδερφού της στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Για πρώτη φορά υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει κύμα ενθουσιασμού. Ο κόσμος ανάμεσα στην εμπειρία και την ανανέωση ψήφισε ανανέωση» υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, παραδεχόμενη ότι «έχουμε διαφορές με τον Κυριάκο, αλλά επί των βασικών ιδεών ταυτιζόμαστε».

Η ίδια εμφανίστηκε πρόθυμη να κάνει ότι της ζητήσει ο κ.Μητσοτάκης. «Ότι αξιολογήσει ότι μπορώ να κάνω καλά, θα το κάνω και θα ανταποκριθώ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στο ερώτημα «τι θα κάνει αν δεν της δώσει κανένα ρόλο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ;» η κα Μπακογιάννη δήλωσε πως «θα είμαι μαχόμενη βουλευτής της ΝΔ αν δεν μου δώσει ρόλο», τονίζοντας ότι δεν είναι μειωτικό να είσαι μαχόμενος βουλευτής.

Πάντως η κα Μπακογιάννη, τόνισε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ταράξει τα νερά στην Κουμουνδούρου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανησυχήσει πολύ. Είναι λογικό. Οι αντιδράσεις από το Μαξίμου μου θύμισαν παλιές εποχές» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ��τι η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση, η οποία «θα είναι διαφορετική από αυτή του κ.Κατρούγκαλου», ενώ δεν απέκλεισε να πάμε ξανά στις κάλπες μέσα στην χρονιά.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω εκλογές το 2016. Εκτιμώ ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι πιο δύσκολο το αγροτικό» είπε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

«Η αύξηση της φορολογίας, η φοροεπιδρομή που έγινε, αύξησε τα έσοδα (μόνο) κατά 0,08% κάτι που δείχνει την αποτυχία αυτής της πολιτικής», σημείωσε σε άλλο σημείο, ενώ μιλώντας για τις εξελίξεις στα μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική, δήλωσε πως το «Το μήνυμα που στέλνουμε με τις Σκουριές είναι ένα λάθος μήνυμα για όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν».

ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΑΙ