​Καρφιά εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Eldorado, η οποία ανακοίνωσε την απόφασή της για αναστολή των εργασιών της στη Χαλκιδική, πετά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή.

Ο κ. Ντομπρόβσκις εκφράζει την ανησυχία του για το επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, με αφορμή των αδιέξοδο με της επένδυση της Eldorado Gold και υπογραμμίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι εκτός από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Για να ανακάμψει η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στις ελληνικές αρχές. Πρέπει να καλλιεργήσουν ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον», σημειώνει ο κ. Ντομπρόβσκις.

Μάλ��στα ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να πάρει κάποια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, απαντά ότι «οι Βρυξέλλες δεν παρεμβαίνουν σε συγκεκριμένες υποθέσεις», επισημαίνοντας πάντως πως όταν η Επιτροπή μελετά τις προβλέψεις για την πορεία μιας οικονομίας, το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος των ανησυχιών.

Τέλος αναφερόμενος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει πως η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, όμως αφήνει ανοιχτή την ημερομηνία για το πότε θα ολοκληρωθεί.