Την στροφή της κυβέρνησης στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμά και το ειρωνικό ύφος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μας επιβεβαίωσε ξανά τη δέσμευση της Ελλάδας να συνεργαστεί με το ΔΝΤ και να κρατήσει το Ταμείο στο πρόγραμμα. Έγινε μια... παρανόηση επ’ αυτού την περασμένη βδομάδα, αλλά το ξεκαθάρισε» σχολίασε το πρωί της Παρασκευής στην «Κοινωνία Ώρα Mega» o πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Τα έχει καταμπλέξει η κυβέρνηση. Από τη μια θέλει να φύγει το ΔΝΤ και από την άλλη το Ταμείο είναι ο μόνος σύμμαχος της στην συζήτηση για το "κούρεμα" του χρέους. Η κυβέρνηση παλινδρομεί μέσα στην άγνοια των βασικών παραμέτρων της διαπραγμάτευσης της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Ο Ντάισελμπλουμ ειρωνεύεται την πατρίδα μου, διότι έχει απέναντι του ερασιτέχνες, οι οποίοι πατάνε τη μια φλούδα μετά την άλλη. Σε λίγο θα... εκλιπαρούμε να μείνει το ΔΝΤ, διότι οι Ευρωπαίοι θα πουν ότι δεν θα μετέχουν χωρίς το Ταμείο και θα μπλέξουμε πάλι»,σχολίασε ο κ.Δένδιας.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, ο κ.Δένδιας δήλωσε ότι «ο νέος αρχηγός μας θα συνθέσει τη νέα πρόταση μας στην ελληνική κοινωνία και θα την εμφανίσει. Ήδη την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό, αλλά θα καταθέσουμε νέα πρόταση, δεν θα πάμε σε αντιπολίτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ με συνεχή “OXI”, αλλά σε μια σοβαρή αντιπολίτευση χωρίς λαϊκισμό, με σοβαρό αντίλογο σε οτιδήποτε παράλογο η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή».

ΒΙΝΤΕΟ MEGA