Κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ξ<έσπασε σήμερα το απόγευμα για την πρώτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού του κό��ματος, στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Πλούσια από μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτωχή από αξιοπιστία και υπευθυνότητα, ξεκάθαρη στο ποια συμφέροντα θέλει ο ίδιος να εκπροσωπήσει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στην παράδοση των προκατόχων του, έδειξε να πάσχει από αμνησία για τα πεπραγμένα του κόμματος του και τις καταστροφικές πολιτικές που υλοποίησε ο ίδιος ως υπουργός, δεν κατέθεσε καμία μεταρρυθμιστική πρόταση και επιβεβαίωσε πλήρως τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του.

«Τα σχόλια- δια στόματος του κ. Μητσοτάκη- για τη δήθεν οικογενειοκρατία και το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ως (αποτυχημένο) αστείο μπορούν να εκληφθούν», υποστηρίζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτώχεια αξιοπιστίας και υπευθυνότητας και καταστροφικές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ! Που έσκισε τα μνημόνια, επανέφερε τη 13η σύνταξη, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, φώναζε “κανένα σπίτ�� στα χέρια τραπεζίτη” και “go back κυρία Μέρκελ” και “στελεχώνει” το κράτος με συγγενείς και φίλους».

Γεροβασίλη: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τον ρόλο του στο πελατειακό σύστημα»

Στην κόντρα ενεπλάκη και η κυβερνητικός εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη σημερινή του ομιλία, ειλικρινώς αναγνώρισε ότι οι πολίτες τού γύρισαν την πλάτη. Μόνο που φαίνεται να μην έχει καταλάβει το γιατί.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα ως ιδεοληπτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι δικές του εμμονές στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα. Ίσως να είναι αυτός και ο λόγος που απέκρυψε τις πραγματικές του θέσεις και προθέσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Τις ίδιες θέσεις που εξέφραζε μπαίνοντας επικεφαλής της καμπάνιας του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα και στις οποίες γύρισαν την πλάτη οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

Η κ. Γεροβασίλη κατέληξε στη δήλωσή της: «Τέλος, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκε στα λάθη του κόμματός του, δεν είπε κουβέντα για τη συμμετοχή του σε αυτά. Το ρόλο που είχε ο ίδιος στην εξυπηρέτηση ενός πελατειακού συστήματος δεκαετιών. Αυτός μάλλον θα είναι και ο λόγος που επέλεξε να αγνοήσει ��ην μεταρρύθμιση που προωθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση, ενάντια στην κομματοκρατία την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπηρέτησε πιστά».


​​​​