«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη» ξεκαθάρισε πριν την έναρξη του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το γνωρίζει αυτό και το αποδέχεται γιατί «ήταν μέρος της συμφωνίας που κάναμε το περασμένο καλοκαίρι» .
Ο πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έκανε ήδη πολύ δουλειά από το καλοκαίρι», ειδικότερα στις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο επεσήμανε ότι «γνωρίζουμε από το παρελθόν πως τα δύσκολα συνήθως έπονται».
«Η κυβέρνηση έχει όμως δουλειά ακόμη να κάνει και σε σχέση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με τον προϋπολογισμό του 2016 και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων» επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ.
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος για το ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, αλλά επανέλαβε ότι απομένει αρκετή δύσκολη από εδώ και πέρα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα κρατήσει μήνες, κυρίως λόγω του ασφαλιστικού, το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ενώ κατέληξε τονίζοντας πως η συζήτηση για το χρέος έπεται στη βάση των μακροοικονομικών δεδομένων που θα προκύψουν.