Παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ αλλά βγάζει «κίτρινες κάρτες» για το ασφαλιστικό, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star από την Ουάσιγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης.
Όπως απαντά o Ράις στις σχετικές ερωτήσεις του Star:

- Είναι άγνωστο το πότε θα έρθει το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα.
- Επιμένει ότι χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους.
- Αξιολογεί ακόμα τις προτάσεις για το ασφαλιστικό και τονίζει επανειλημμένα ότι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να υπάρξουν μέτρα. Από τον τρόπο όμως που απαντά δείχνει ότι οι προτάσεις της Αθήνας δεν είναι αρκετές.
- Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι ο Τόμσεν και άλλα στελέχη του θέλουν να φύγει το Ταμείο από την Ελλάδα - και επί της ουσίας προαναγγέλλει την παραμονή του, λέγοντας ότι «εμείς είμαστε δεσμευμένοι στην Ελλάδα».
-Παραδέχεται έμμεσα ότι ο Τόμσεν συναν��ήθηκε με Σόιμπλε και άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης και για την Ελλάδα.
- Είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Η αμηχανία του Ράις

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν επιτελεί εποικοδομητικό ρόλο, απαντά με εμφανή αμηχανία για το αν είναι ευχάριστη μία τέτοια δήλωση, ενώ φάνηκε να τα… χάνει!
«Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να απαντήσετε, αλλά είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση;» ακολούθησε η ��εύτερη ερώτηση για να ακολουθήσει δεύτερη στιγμή αμηχανίας. Τελικά απάντησε «με το ζόρι» ότι «συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές», χωρίς και πάλι να να απαντά στο αν είναι ικανοποιημένοι στο ΔΝΤ από αυτή τη συνεργασία.
Την αμηχανία του εκδήλωσε και στην επόμενη ερώτηση για το πώς σχολιάζει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και ψήφισαν το μνημόνιο, λένε τώρα ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα των μεταρρυθμίσεων, κατεβάζοντας το κεφάλι, χωρίς προφανώς να ξέρει τι να πει…

​​​​