​Την ελληνική πρόταση για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού θα αναλύσει στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος την Τετάρτη ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή περιοδεία του, συναντώντας τον γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε.

Τσακαλώτος: Bρήκα ευήκοα ώτα

«Μόλις επισκέφθηκα έξι πρωτεύουσες, όπου συζήτησα με έξι Υπουργούς Οικονομικών την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, τόσο οικονομικού, όσο και μη οικονομικού. Όπου κι αν πήγα, με άκουσαν με συμπάθεια», δήλωσε ο κ.Τσακαλώτος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Μοσκοβισί: Απαραίτητη η αξιόπιστη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

«Υπάρχουν πολλά σημεία στο συνταξιοδοτικό που πρέπει να μελετηθούν, ώστε να υπάρξουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μπει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Θα πρέπει να είναι αξιόπιστη πρόταση και να τηρούνται οι όροι του μνημονίου. Στο τραπέζι θα τεθεί και η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ότι αφορά στη�� ανάκαμψη στην Ευρώπη και τους κινδύνους που πρέπει να προλάβουμε» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung τόνισε την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παρών στο σημερινό Eurogroup θα είναι και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Πόλ Τόμσεν.

Η σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης πάντως αναμένεται να είναι σύντομη και καμία απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί.

Όπως μεταδώσαμε την Τετάρτη στο star.gr, πηγές των Βρυξελλών λένε πως οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό θα αργήσουν, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει η πρώτη αξιολόγηση, αν και η τρόικα έρχεται από μέρα σε μέρα στην Αθήνα.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ