​Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Eldorado Gold μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκεται η συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εταιρεία, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση. Αυτό έγινε φανερό και επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ράιτ».

«Ο κ. Ράιτ, αφού προηγουμένως έκανε όσα έκανε χωρίς να έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση, συναντήθηκε με πολιτικούς αρχηγούς, πολιτικοποίησε το θέμα, γνώριζε ότι το κάνει αυτό σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και για τη δημιουργία εντυπώσεων στο εξωτερικό, έδωσε τη συνέντευξή του, κατέθεσε ένα τελεσίγραφο, το οποίο είναι απαράδεκτο, διότι ουσιαστικά μας ζητάει να αυτοακυρωθούμε ως υπουργείο, το οποίο έχει την ευθύνη να εγκρίνει άδειες και μελέτες, λέγοντας ότι αν δεν μας τις δώσετε, θα αρχίσουμε να απολύουμε κόσμο», συμπλήρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Όσο για το τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Εμείς είπαμε με απόλυτο, καθαρό τρόπο ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα άρει την απόφασή της για αναστολή των εργασιών και προφανώς για την απόλυση των εργαζομένων της. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, δεν μπορούμε να συζητάμε».

Μάλιστα ο υπουργός δεν δίστασε να αποκαλύψει κι ένα διάλογο που είχε με το διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado, τονίζοντας ότι του μίλησε ξεκάθαρα και έξω από τα δόντια.

«Όταν τον ρώτησα αν τον ενδιαφέρει πράγματι αυτή η επένδυση για οικονομικούς λόγους, τον ρώτησα: “είναι δυνατόν να βγαίνετε και να κάνετε εσείς μια τέτοια δημόσια δήλωση; Δεν ξέρατε ότι θα έχει επιπτώσεις στη μετοχή σας;”. Εκτός και αν κάποιοι γνώριζαν ότι θα κάνετε αυτές τις δηλώσεις, θα πάνε να αγοράσουν σήμερα που είναι κάτω η μετοχή, προσδοκώντας σε μία ίσως καλή ανακοίνωση μεταξύ μας για να κερδίζουν και να σορτάρουν τη μετοχή. Τόσο ειλικρινά μιλήσαμε. Κατέβασε τα μάτια, δεν μου είπε τίποτα», είπε ο κ. Σκουρλέτης.