​Καταχειροκροτήθηκε στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για ανευθυνότητα και πως θέτει σε κίνδυνο την οικονομία κ��ι την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τότε που οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της ΝΔ στα χέρια τους. «Μας εμπιστεύονται» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι πολίτες αποφάσισαν να επιβραβεύσουν τον ορθό λόγο της πολιτικής, απέναντι στον λαϊκισμό.

«Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση της ΝΔ, ώστε να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει σχέση με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, είπε και πρόσθεσε ότι αισθάνεται το βάρος στους ώμους του. «Θα δικαιώσουμε τους πολίτες» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, «η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για να βγει η πατρίδα από την κρίση και να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη των μνημονίων».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ΝΔ, αλλά το νέος έτος, όπως είπε, θα είναι πολύ δύσκολο για την χώρα εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πρώτο μέλημα, όπως τόνισε ο κ.Μητσοτάκης είναι «να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση, με πρόταση, με εναλλακτική πρόταση σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «κρίσιμο ζήτημα» το ασφαλιστικό, διαβεβαιώνοντας τους βουλευτές του ότι «θα δώσουμε το αντιπολιτευτικό μας στίγμα».

Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, «οι θεσμοί ζητούν μέτρα 1,8 δις ευρώ, γιατί υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός το προηγούμενο έτος».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας για διορισμούς φίλων και συγγενών, ενώ σχολιάζοντας τα πυρά που δέχτηκε νωρίτερα από τον κ.Τσίπρα, ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους συμβούλους του πρωθυπουργού να τον ενημερώσουν καλύτερα για τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε.

«Μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε στην συνέχ��ια ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ- σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ- δεν θα διστάσει να ξεβολέψει τους λίγους για το μέλλον των πολλών .

«Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα, είναι το χειρότερο κεφάλαιο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας», είπε σε άλλο σημείο.

«A la cart στήριξη στον Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε. Πολιτικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουμε. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί έχουμε διαφορετική φιλοσοφία» είπε, αναλύοντας στην συνέχεια τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις με εθνικό πρόσημο. Η παιδεία για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» πρόσθεσε, τονίζοντας ό��ι η ΝΔ θα αγωνιστεί για την αξιοκρατία, την ανάπτυξη και την ανάκτηση αξιοπιστία της χώρα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, «η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική πρόταση, που μπορεί μόνο η ΝΔ να την κάνει».

Στην συνέχεια, αφού υποστήριξε ότι η ΝΔ μιλά την γλώσσα της ευθύνης και της αλήθειας, και όχι την γλώσσα του ψέματος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κλίμα συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω καθαρή εντολή, όχι να στηρίξω τον Τσίπρα, αλλά τους πολίτες αυτής της χώρας . Έχω εντολή να εγγυηθώ την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρώπη» είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «θα ασκήσουμε σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουμε άλλα τυχοδιωκτικά παιχνίδια».

Ωστόσο, όπως είπε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, στην συνταγματική αναθεώρηση, που απαιτεί συναίνεση,θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν .

Τέλος αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, έδωσε την υπόσχεση ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο το κόμμα. Ανακοίνωσε πως θα γίνει τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό.

«Στόχος να αλλάξουμε το καταστατικό, και το κόμμα να στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτική χρηματοδότηση. Στόχος να χτίσουμε μια ΝΔ με διαφάνεια και ανοιχτή σε όλους τους πολίτες» πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας και μετακόμιση σε άλλα οικονομικότερα γραφεία.

BINTEO EΡΤ