​Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να χάνει χρόνο, ξεκίνησε να «χτίζει» την ομάδα του. Με ανοίγματα προς όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες και αξιοποίηση νέων βουλευτών ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φιλοδοξεί να κάνει πράξη αυτό που έλεγε και προεκλογικά, να δηλαδή ενώσει την παράταξη και όλοι μαζί να πάρουν ξανά το τιμόνι της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μεταδώσαμε την Τετάρτη στο star.gr, για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας. Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

ts.pngvlais.jpgΣτέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας),.jpg

K.Tσιάρας K.Bλάσης Σ.Γιαννάκης

Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας),.jpgΑνδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας).jpgxr.jpg

Α.Καββαδάς Α.Κατσανιώτης Χρ. Μπουκώρος


Επιπλέον, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ορίζονται: Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός. Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

nd.jpggb.jpg
N.Δένδιας Γ.Βρούτσης

nker.jpg
Ν.Κεραμέως

Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

gk.jpgavgenakis.jpg

Γ.Κουμουτσάκος Λ.Αυγενάκης

Ακόμη με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τι θα γίνει όμως με τους κκ Άδωνη Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη; Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο γαλάζιοι βουλευτές –ο πρώτος εκ των οποίων ήταν και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ- θα γίνουν οι νέοι αντιπρόεδροι του κόμματος με απόφαση του κ.Μητσοτάκη.

σελφισ2.jpg
Κ.Χατζηδάκης - Α.Γεωργιάδης

Ποιοι είναι όμως – αν τα σενάρια βγουν αληθινά – οι δύο νέοι αντιπρόεδροι;

Πολλά κοινά έχουν οι κκ Χατζηδάκης και Γεωργιάδης. Και οι δυο είναι πολύ μορφωμένοι, ασχολούνται από τα γεννοφάσκια τους από την πολιτική, διετέλεσαν υπουργοί, είναι οικογενειάρχες, έχουν αδυναμία στη νεολαία και ιδιαίτερα έντονη δράση στα social media!

Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι πολιτικός, δικηγόρος και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 20 Απριλίου του 1965. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Κεντ (Αγγλία). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Ήταν γραμματέας της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο διάστημα 1994-2007 και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Περιφερειακής Πολιτικής για δυόμισι χρόνια και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα ίδια θέματα. . Στις εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Β΄ Αθηνών και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009. Διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (2007-2009) και Υπουργός Ανάπτυξης (2009). Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013 ήταν Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υπουργός Ανάπτυξης. Στις 15 Δεκεμβρίου 2010 ο Κωστής Χατζηδάκης δέχτηκε άγρια επίθεση από αγνώστους, καθώς προσπαθούσε να βγει από τη βουλή, ενώ εξελισσόταν διαδήλωση κατά των οικονομικών πολιτικών της Κυβέρνησης. Διακομίστηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το συμβάν.

drastirios.jpgfititi3.jpgfoititis.jpg


gletzes.jpgiremos.jpgkoinonikos.jpg


maxitikos.jpgme-ethelodes.jpgme-mitsotaki.jpg

Άδωνις Γεωργιάδης


Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06-11-1972. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου, και έχουν μαζί δύο υιούς, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αλκαίο-Αναστάσιο. Από το 1993 και μετά το θάνατο των γονέων του, αναλαμβάνει την διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».Από το 2000 παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή υπό τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Εκδίδει και διευθύνει δύο μηνιαία περιοδικά αφιερωμένα στην προβολή του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» και το ��ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ». Πέραν των βιβλίων που έχει εκδώσει, ο ίδιος ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία (ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΡΑΝΤΖΗ: Η ΑΛΩΣΙΣ). Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Έλαβε μέρος στις Εθνικές Εκλογές του 2004, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών, με 10.000 σταυρούς, με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθηνών, στις Εθνικές Εκλογές τις 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, διπλασιάζοντας τις προσωπικές του ψήφους, στις 20.000. Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται με 30.000 σταυρούς καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στην Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ. Στις Νομαρχιακές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2006, ήταν υποψήφιος Νομάρχης Αθηνών, με τον ΛΑ.Ο.Σ. και εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και συμμετείχε στην Επιτροπή Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής. Συμμετείχε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και εκπροσωπούσε το κόμμα στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, στην Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ζητήματος. Ήταν Γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. και του Εκτελεστικού Γραφείου. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ», παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος. Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Στις Εθνικές Εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών με αριθμό ψήφων 70,853. Στις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

διαχητικοσ2.jpgσελφιεσ.jpgεκκλησια.jpgιλικωμενουσ2.jpgεκκλησια2.jpgομιλιτικοσ.jpgιλικιωμενοσ.jpgδιαχητικοσ.jpg