​Σε αυστηρό τόνο μίλησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε στον Έλληνα ομόλογό του Ε. Τσακαλώτο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Όπως αναφέρει δημοσίευμά της ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να συζητήσει με τον κ. Τσακαλώτο τα επιμέρους ζητήματα που του ανέπτυξε εκείνος και τον παρέπεμψε στο κουαρτέτο των θεσμών, λέγοντας ότι αυτό είναι αρμόδιο για της αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

«Βρείτε τα», φέρεται να είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον Ε. Τσακαλώτο να του επισημαίνει πως ο χρόνος είναι σημαντικός για την Ελλάδα και πως δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, φέρεται να επεσήμανε στον Γερμανό ομόλογό του ότι η ολοκλήρωση της αξιολό��ησης των θεσμών και η κανονική ροή των δόσεων αποτελεί προϋπόθεση για να αναπτυχθεί αίσθημα αισιοδοξίας στην κοινωνία και την οικονομία την χώρας, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Β. Σόιμπλε.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος, ενημέρωσε τον Γερμανό υπουργό για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, το δημοσιονομικό, τα κόκκινα δάνεια και τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τα ισοδύναμα στο ασφαλιστικό.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο το Βερολίνο έχει επισημάνει αρκετές καθυστερήσεις, ο Έλληνας υπουργός είπε πως είναι μια περίπλοκη υπόθεση που θα χρειαστεί και άλλο χρόνο.