«Όλοι μας συστρατευόμαστε με το νέο αρχηγό μας στην προσπάθεια η ΝΔ να αποκτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα». Αυτό τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη στην εκπομπή του Star, "Live U", σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα της μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο ερώτημα για το "ποιος θα είναι ο ρόλος της στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη;", η κα Κεφαλογιάννη είπε πως αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο νέος αρχηγός, τονίζοντας ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει την εμπιστοσύνη που της έχουν δείξει οι πολίτες.

«Ο πήχης είναι πολύ ψηλά για τον κ.Μητσοτάκη. Το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ είναι να μπορέσει να ξανακερδίσει τις μεγάλες πλατιές συμμαχίες που είχε στο παρελθόν. Να μεγαλώσει ξανά η βάση της ΝΔ» πρόσθεσε η πρώην υπουργός, εξαιρώντας το κομμάτι με το φιάσκο των εκλογών τον Νοέμβριο, το οποίο χαρακτήρισε "αρνητική στιγμή" για τη ΝΔ.

«Χρειάζεται επικαιροποίηση του καταστατικού της ΝΔ από τον κύριο Μητσοτάκη. Χρειάζονται αλλαγές και στο οργανωτικό κομμάτι και στην πολιτική πρόταση, ώστε οι πολίτες να νιώσουν πως υπάρχει όραμα. Η ΝΔ πρέπει να δει πως θα πείσει τους πολίτες ότι έχει το πρόγραμμα της επόμενης μέρας» υπογράμμισε η κα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας την ανάγκη «να κινηθούμε γρήγορα», καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη, μπορεί να υπάρξει ανανέωση στη ΝΔ, όπως φαίνεται «από τις πρώτες κινήσεις και τις προτάσεις του κ.Μητσοτάκη».

Σε ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «όλοι έχουν ρόλο σε μια ΝΔ, η οποία απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ιδεολογικό και κοινωνικό. Ο κ.Μεϊμαράκης έχει υπάρξει ένας αγωνιστής και ένα από τα βασικότερα στελέχη της παράταξης» και πρόσθεσε «δεν ξεχνάμε ότι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, το καλοκαίρι του 2015, ο κ.Μεϊμαράκης πήρε πάνω του μεγάλο βάρος και έφερε σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Αυτό πρέπει να του το πιστώνουμε πάντα, γι' αυτό και ο ρόλος που είχε και θα έχει -εκτιμώ πως -θα είναι αυτός του αγωνιστή της παράταξης».

«Είμαστε παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Πότε η ΝΔ δεν υπήρξε νεοφιλελεύθερο κόμμα. Πρέπει να ξανακερδίσουμε συμμάχους» πρόσθεσε η κα Κεφαλογιάννη, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

«Σήμερα ζούμε την πολιτική σχιζοφρένεια. Έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.Περιμένω μεγαλύτερη σοβαρότητα από την κυβέρνηση. Έχουν χάσει τον ιδεολογικό τους μπούσουλα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σύντομα η ΝΔ θα παρουσιάσει τις προτάσεις της.

ΒΙΝΤΕΟ STAR