​Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά από την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, με την Φ. Γεννηματά να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του Κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη με τον οποίο και συζήτησε τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού με κόμματα του Κεντρώου χώρου, ανάμεσά τους και το Ποτάμι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως την επόμενη εβδομάδα η κα Γεννηματά θα έχει συνάντηση και με τον Ε. Βενιζέλο για το ίδιο θέμα, ενώ εξετάζεται αν θα συναντηθεί και με τον Γ. Παπανδρέου.

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσεγγίσει και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Α. Παπαδόπουλος και η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, όπου στο τραπέζι θα πέσει ο σχηματισμός ενός νέου συνασπισμού κομμάτων με ανοιχτό το θέμα του αρχηγού.

Η κα Γεννηματά, φοβάται τη διαρροή μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ και παίρνει πρωτοβουλίες για να συγκροτήσει μια παράταξη που θα καταλάβει τον κενό χώρο ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.