​Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ψήνεται όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Το Bloomberg επικαλείται πηγή, που όμως δεν κατονομάζεται και σύμφωνα με την οποία προγραμματίζεται συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την κα Λαγκάρντ, στην οποία οι δυο τους θα συζητήσουν για το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα, Τσίπρας και Λαγκάρντ αναμένεται να συζητήσουν το πώς μπορούν να βρεθούν τρόποι για μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, ενώ μέρος της ατζέντας θα αποτελούν και οι προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, μεταξύ των οποίων και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός, χωρίς όμως να αποκλείονται αλλαγές στον προγραμματισμό, όπως αναφέρει η πηγή του Bloomberg.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ από τα μέσα του 2015, οπότε και η ελληνική κρίση είχε φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Αντρέας Αντριάνο, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ενώ σιγήν ιχθύος διατηρεί και η ελληνική κυβέρνηση.