Ο πόλεμος ανακοινώσεων της κυβέρνησης με την καναδική εταιρεία Ελντοράντο Γκόλντ, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναστέλλει την πολυσυζητημένη επένδυσή της στις Σκουριές της Χαλκιδικής, μετατράπηκε σήμερα σε έντονη ανταλλαγή επιχειρημάτων μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του διευθύνοντα σύμβουλου της Καναδικής εταιρείας Πωλ Ράιτ.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, η συνάντηση των δύο πλευρών δεν έφερε κάτι καινούργιο. Στην αρχή της ο κ. Σκουρλέτης είπε στον Καναδό επικεφαλής της Ελντοράντο Γκόλντ ότι δεν θα έπρεπε να ανακοινώσει πρώτα την διακοπή της επενδυτικής δραστηριότητας και μετά να συναντήσει την κυβέρνηση, θέλοντας να την φέρει προ τετελεσμένων.

Ο κ. Ράιτ απάντησε στον κ. Σκουρλέτη ότι έχει μετόχους και αν τον είχε συναντήσει πριν τους ενημερώσει, αυτοί θα είχαν ενημερωθεί από το δελτίο τύπου του υπουργείου του η κάποια διαρροή, πράγμα ανεπίτρεπτο για εισηγμένη εταιρεία.

Σε αυτό το μοτίβο κύλησε και η υπόλοιπη συνάντηση με τον κ Σκουρλέτη να λέει στον κ. Ράιτ «πάρτε πίσω την απόφαση για να συζητήσουμε», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την επένδυση με τους όρους της.

Ο κ Σκουρλέτης είπε στον κ. Ράιτ ότι έκανε πολιτική με τις χθεσινές του ανακοινώσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης, για να του αντιτείνει αυτός ότι η απόφασή του είναι καθαρά επιχειρηματική, επειδή οι μέτοχοι δεν του δίνουν χρήματα να συνεχίσει μια επένδυση για την οποία δεν μπορεί να τους εγγυηθεί πότε θα έχει τις άδειες λειτουργίας.

Πάντως, την επόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή πιθανότατα, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές, που φέρεται να δικαιώνει μεν την εταιρεία, δεν λύνει όμως το πρόβλημα στο σύνολό του.

​​​​