Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις ανακοινώσεις για τα στελέχη που τοποθετούνται σε καίρια πόστα, αρκετά εκ των οποίων είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ παράλληλα υπήρξαν και εκπλήξεις.

Για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, παρότι «φαβορί» εθεωρείτο ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και ορίζεται ως σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η πρόταση για τον κ. Τσιάρα και τους αναπληρωτές του θα πρέπει να εγκριθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Τσιάρας διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Αβραμόπουλο στο παρελθόν, αλλά και με άλλους υποστηρικτές της πολιτικής του «μεσαίου χώρου».
Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός, όπως είχε αποκαλύψει το star.gr από χθες το βράδυ.

Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός επίσης.

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται επίσης οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Με μία πρώτη ματιά γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στην ηγετική ομάδα της ΝΔ περιλαμβάνονται βουλευτές όλων των τάσεων, αλλά με τους περισσότερους εξ όσων ανακοινώθηκαν σήμερα να εκφράζουν το «Κεντρώο-Κεντροδεξιό» ρεύμα.

Ερωτηματικό αποτελεί θεωρητικά η θέση για την οποία προορίζεται ο Α. Γεωργιάδης, όπως και ο Μ. Βορίδης, από την «Δεξιά» τάση στη ΝΔ, τα οποία δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν είτε με την εκλογή τους στο Συνέδριο ως αντιπροέδρων (με τον κ. Γεωργιάδη να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες όπως και ο κ. Τζιτζικώστας) ή σε θέση Συντονιστή στο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο» της ΝΔ το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα, ενώ από τα σημαντικά αξιώματα εκκρεμεί και η πρόταση για την θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ενόψει Συνεδρίου επίσης.

​​​