«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

«Καταρχήν πρέπει να αλλάξει άρδην, όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει ψηφιστεί, διότι για το θέμα της βιωσιμότητας, παρότι είναι υπαρκτό έτσι όπως έχει γίνει, ευθύνονται συγκεκριμένοι. Δεν ευθύνονται οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι που έχουν πληρώσει μια ζωή και είναι οι μόνοι που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους και τη δουλειά τους» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή επίσης τα μέτρα της ��υβέρνησης «που πλήττουν βάναυσα τον λαό» και το τρίτο Μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση, κάλεσε τον κόσμο «να αντιδράσει με ακόμα πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο και με αγώνες που να έχουν συνέχεια και να μην είναι ντουφεκιές στον αέρα».

Ανέφερε ακόμη ότι τμήματα της εργοδοσίας, όπως και το κράτος δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι «όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1992, εν ονόματι της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ξεκίνησαν».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του εργοταξίου εξόρυξης χρυσού της «Eλληνικός Χρυσός Α.Ε. » στις Σκουριές.