Σε εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.
«Διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα» επισημαίνει το ΥΠ.ΟΙΚ.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επίσης το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.
Διάψευση προς τους… Ασίμοφ «που φαντάζονται συναντήσεις με Τόμσεν»

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης τις αναφορές σε ΜΜΕ περί συνάντησης και με τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν, με μάλλον έντονο και ειρωνικό τρόπο.
«Καλό θα είναι οι επίδοξοι... Ισαάκ Ασίμωφ να μην φαντάζονται συναντήσεις, με Τόμσεν, που δεν υπάρχουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
​​