​Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος εξερχόμενος δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι θα ακολουθήσει δελτίο τύπου.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Μεσογείων, ζητώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Την Τρίτη-όπως πρώτο το star.gr αποκάλυψε- η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στην περιοχή, ενώ το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για παραβάσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σκουρλέτης: Δεν εκβιαζόμαστε - Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας

Εν τω μεταξύ, ο κ.Σκουρλέτης συναντήθηκε την Τετάρτη και με εκπροσώπους της El Dorado, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι για να ξεκινήσει ο διάλογος μαζί της θα πρέπει η εταιρεία να πάρει πίσω την απόφασή της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου.

Ο κ.Σκουρλέτης είπε μεταξύ άλλων ότι έγινε μια ειλικρινή συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της El Dorado Gold κ.Πολ Ράιτ. «Τους είπαμε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα λύνονται με διάλογο θέσαμε ένα ερώτημα στον κ. Ράιτ εάν ενδιαφέρεται για την επένδυση όμως ο κ. Ράιτ μπήκε σε ξένα χωράφια της πολιτικής. Όμως για να ξεκινήσει ο διάλογος πρέπει η Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφαση της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου. Δεν μπορούμε να συζητούμε υπό καθεστώς εκβιασμών» πρόσθεσε ο υπουργός, διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού και θα κινηθεί αταλάντευτα με αυτές τις αρχές».

Ράιτ: Άρχισε ο διάλογος, είμαστε εδώ ως επενδυτές

O κ.Ράιτ από την πλευρά του, είπε πως έγινε μια εγκάρδια συζήτηση με τον κ.Σκουρλέτη και ξεκίνησε ο διάλογος.

«Είμαστε εδώ ως επενδυτές και όχι για να κάνουμε πολιτική» σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης, ο κ.Ράιτ είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Όπως τόνισε η εταιρεία, υπήρξε καθολική υποστήριξη της επένδυσης και οι δηλώσεις των πολιτικών για τη συνέχιση της δραστηριότητας της καναδικής εταιρείας στην Ελλάδα ήταν ενθαρρυντικές.

Δείτε επίσης:

Πυρ ομαδόν από κόμματα και φορείς κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της επένδυσης της El Dorado

Πως αντέδρασε η Κομισιόν στην αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές

Γεροβασίλη ��ια «El Dorado»: ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να εκβιάζει

ΒΙΝΤΕΟ STAR