​Ανοιχτός σε συνεργασία με τον Κ. Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, καλώντας τον να τοποθετηθεί ευθέως για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Σε ερώτηση μάλιστα για το ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στο Ποτάμι από την εκλογή Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωράκης είπε:

«Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια, νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουμε στο παρασύνθημα. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων θεμάτων. Αναζητάμε συμμάχους για να ανατρέψουμε το παλιό πολιτικό σύστημα που έφερε την κρίση και συντηρεί την κρίση. Είναι έτοιμοι για ένα νέο εκλογικό νόμο απ' αυτή τη Βουλή; Είναι έτοιμοι να μιλήσουμε για το κομματικό κράτος; Να κόψουμε τις σπατάλες για να μπορέσουμε να κόψουμε τους φόρους; Να αρχίσει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων; Να δούμε τους τρόπους, τους συγκεκριμένους και τολμηρούς, που θα χτυπήσουμε τη διαφθορά σ' αυτή τη χώρα – τη μικρή και τη μεγάλη;», είπε ο Στ. Θεοδωράκης.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο τονίζοντας ότι «ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω αυτή την κουβέντα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως θα θέλαμε να είχε συμμετάσχει σ' αυτή την κουβέντα και ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συνάντηση και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Π. Ράιτ και τους συνεργάτες τους, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού «��ρνείται να συνομιλήσει ουσιαστικά με την εταιρεία και να χορηγήσει τις απαιτούμενες άδειες, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνουν την Eldorado Gold».

Ο κ. Ράιτ επεσήμανε στον Στ. Θεοδωράκη τη ζημιά που υφίσταται η χώρα, όχι μόνο λόγω της οικονομικής απώλειας που θα προκληθεί από τη ματαίωση της επένδυσης, αλλά και από τα διεθνή ΜΜΕ που προβάλλουν την Ελλάδα ως εχθρική προς ξένες επενδύσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και το κόμμα του υποστηρίζουν τις επενδύσεις που φέρνουν δουλειές στη χώρα, με σεβασμό όμως στη νομιμότητα, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες και κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας για «εγκληματική ατολμία» στην προώθηση επενδύσεων.

«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, επενδύσεις που θα σέβονται τη νομιμότητα, επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και κυρίως θα σέβονται την απαίτηση του ελληνικού λαού για δουλειές και την απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για δουλειές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάψει να κρύβεται και θα πρέπει να αποφασίσει. Ο ένας δρόμος είναι οι δουλειές, ο άλλος είναι τα δανεικά. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Ράιτ.