​«Η ΝΔ είναι μία, ο αρχηγός είναι ένας, τα στελέχη είναι πολύ συγκεκριμένα και ο καθένας έχει τη δική του υπεραξία, η οποία είναι απολύτως σεβαστή και υπολογίσιμη», δήλωσε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης.

Ερωτηθείς για το αν ο κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να αλλάξει το κόμμα από τα βαρίδια, τοποθετώντας νέα στελέχη από την κοινωνία σε θέσεις – κλειδιά, ο κ. Αυγενάκης, απάντησε:

«Αν δεν το κάνει θα είναι ασυνεπής με αυτά που προεκλογικά έλεγε, σε ό,τι αφορά τη σύνθεση και σε ό,τι αφορά την ανακατάταξη, την ανανέωση. Άρα αυτομάτως σας απαντώ πως "ναι" θα γίνει. Ωστόσο τρέχω να προσθέσω ότι αυτό δεν γίνεται κόβοντας κεφάλια, αλλά σεβόμενος την ιστορία και την πορεία του καθενός μέσα στη ΝΔ και στην ευρύτερη παράταξή μας».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «αλίμονο κι αν κάθε τι καινούργιο έρχεται να ακυρώσει, να διαγράψει, να αποκεφαλίσει το παλιό. Έτσι δεν κάνεις κόμμα, έτσι κάνεις τσιφλικάτα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τέτοια πράγματα. Εδώ υπάρχει μία διάθεση σύνθεσης και σεβασμού. Ο παλαιός, ο παλαιότερος, ή ο ακόμη πιο παλιός είτε είναι εν ενεργεία, ή έστω ενεργός πολίτης που παρακολουθεί και είναι διαθέσιμος να συνδράμει με τον λόγο του, με τη συμβολή του είναι πάντοτε καλοδεχούμενος. Η ΝΔ έχει μία ιστορία 40 και πλέον ετών, αλίμονο αν διαγράφεις έτσι απλά στελέχη που πάλεψαν, δούλεψαν, μάτωσαν σε άλλες εποχές, σε άλλες περιόδους».