​Εβδομήντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

tsaa.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι δυο τους συζήτησαν τα πάντα, όλα τα θέματα του τρίτου ελληνικού προγράμματος και το ασφαλιστικό.

Μετά την συνάντηση δεν έγινε καμία δήλωση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως αν κρίνουμε από την φωτογραφία που ανέβηκε στο twitter, ο κ.Τσακαλώτος δεν πετoύσε και από την χαρά του, σε αντίθεση με τον κ.Σόιμπλε, ο οποίος γελούσε με βλέμμα τύπου "σας έχω πάλι στο χέρι".

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε μια άφιξη από το ΔΝΤ την ώρα που γινόταν η συνάντηση των κκ Σόιμπλε και Τσακαλώτου. Όσοι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν το ραντ��βού των δύο υπουργών έμειναν "κόκαλο" όταν είδαν τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν, να μπαίνει στο γερμανικό υπουργείο. Όταν τον ρώτησαν εάν θα συμμετάσχει στην συνάντηση, ο κ.Τόμσεν, σύμφωνα με το mega, απάντησε αρνητικά.

Η άφιξη του κ.Τόμσεν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με λουκ ντεντέκτιβ (μόνο το καπέλο του έλειπε) δεν μπορεί πάντως να θεωρείται τυχαία, αφού η Γερμανία εμμένει στην παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

tts.jpg

tsakaltos.jpg

O Τσακαλώτος αποχωρεί από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η τρόικα φτάνει από μέρα σε μέρα στην Αθήνα, ωστόσο οι αποφάσεις για το Ασφαλιστικό θα αργήσουν να ληφθούν, όπως διεμήνυσε κοινοτικός αξιωματούχος.

ΦΩΤΟ TWITTER (Φαίης Καραβίτη)