​Για τη νίκη του Κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega, η βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του νέου προέδρου, Ντ. Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη, αφού δέχθηκε με χαρά, όπως είπε, τα συγχαρητήρια για την νίκη του κ. Μητσοτάκη, παραδέχθηκε ότι στην προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό προτίμησε να σιωπήσει.

«Αν έβγαινα ανοιχτά και στήριζα τον Κυριάκο θα έλεγαν ότι βγαίνει η οικογένεια μπροστά και στηρίζει, αν έβγαινα και μιλούσα για τον Β. Μεϊμαράκη θα έλεγαν πως πάω κόντρα στην οικογένεια. Βρισκόμουν σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό αποφάσισα να μην μιλήσω. Έκανα αυτό που έπρεπε και το γνωρίζουν και οι δύο υποψήφιοι», είπε η κα Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση μάλιστα αν αισθάνεται μια πικρία που η ίδια δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ και τα κατάφερε ο αδελφός της, η βουλευτής της ΝΔ είπε:

«Συναισθηματικά για μένα αυτό το θέμα έκλεισε το 2009. Τότε έγιναν τα μύρια όσα και τελείωσε, το έβαλα πίσω μου. Τώρα ήταν η σειρά του Κυριάκου, πολιτικά, να βγει μπροστά».

Η Ντ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη» το γεγονός ότι ο κόσμος της ΝΔ ήθελε στροφή προς το κέντρο, ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά η ΝΔ γίνεται ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει όλους αυτούς που στο δημοψήφισμα ψήφισαν «ΝΑΙ».

Όσο για το ρόλο που η ίδια θα παίξει στη ΝΔ μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη, η κα Μπακογιάννη είπε:

«Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος. Δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα παραπάνω από ότι θα διεκδικούσα από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο. Θα κάνω τα πάντα», είπε.

Όσο για τη συγκινητική φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μετά από την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη με την μητέρα της και τον πατέρα της είπε:

«Είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε πέντε λεπτά μετά την εκλογή του πατέρα μου στην ηγεσία της ΝΔ. Πιστεύω ότι αυτό είναι λίγο άδικο, που δεν ήταν εδώ η μητέρα μας για να καμαρώσει τον γιο της να εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ, αλλά πιστεύω ότι είναι κάπου εδώ και βλέπει».