«Πολλοί ήταν αυτοί που με υποτίμησαν κατά καιρούς και στην αρχή της πολιτικής μου διαδρομής. Πίστευα ακράδαντα ότι θα κερδίσω. Μέχρι στιγμής έχω αποδείξει ότι ξέρω τι κάνω και ότι το κάνω με σχέδιο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον Παύλο Τσίμα και τον Σκάι.

Ο ίδιος, τόνισε οι συγκεντρώσεις του είχαν ένα διαφορετικό προφίλ, με νέους ανθρώπους και με ανθρώπους που δεν ανήκαν όλοι στη ΝΔ: «Μου το λέγανε, και μου το λένε, πολλοί ότι δεν ανήκουν στη ΝΔ. Μου λένε ότι αν κάνω πράξη όσα λέω, θα έρθουν. Η προσδοκία είναι να χτίσουμε μια καλύτερη χώρα για εμάς και τα παιδιά μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα μοιράσει «οφίτσια, εξουσίες και θέσεις», ενώ εκτίμησε ότι «η περίοδος του λαϊκισμού έχει φτάσει στο τέλος της και τώρα είναι η ευκαιρία για τη ΝΔ να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στη μεταλαϊκίστικη εποχή».

«Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να κάνω τη ΝΔ ένα μεγάλο, σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα» επεσήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι άνθρωπος των συγκρούσεων αλλά «αν χρειαστεί να συγκρουστώ, θα το κάνω».

Αναφορικά με το τι στάση θα κρατήσει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ξεκάθαρος: «Εάν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία, οι συνέπειες θα είναι αυτές ��ου προβλέπει το Σύνταγμα. Θα παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας και θα αναζητηθεί πρώτα η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή». Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθεί το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «για την άλωση του κράτους».

Τέλος, απαντώντας στο τι θα απαντούσε στον Γιάννη Στουρνάρα εάν του ζητούσε «να βάλει πλάτη» για να περάσει το ασφαλιστικό και να γίνει η αξιολόγηση: «Θα του έλεγα ότι θα βάλω πλάτη σε κάτι το οποίο πιστεύω. Αυτή η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό είναι ένα πασάλειμμα, δεν ακουμπά τις παθογένειες του συστήματος. Θα του απαντούσα ότι η πλειοψηφία έχει την ευθύνη να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο».