Σε ανοικτό πόλεμο οδηγούνται ο Πάνος Σκουρλέτης και η Eldorado στον απόηχo της απόφασης για αναστολή των εργασιών κατασκευής και ανάπτυξης των μεταλλευτικών της έργων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ενέκριναν τις εισηγήσεις το�� Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος για την επιβολή στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» προστίμων συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014.

«Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί καμία εταιρεία η οποία σέβεται το νόμο, τους περιβαλλοντικούς όρους και το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος έκανε λόγο για δικαίωση του κόμματός του καθώς «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέδειξε ότι κακώς η Eldorado Gold πήρε τον χώρο χωρίς να πληρώσει τα 14,5 εκατομμύρια, που όφειλε να δώσει».

«Νομίζω ότι αυτή είναι η βασική αιτία που η εταιρία αυτή τη στιγμή φεύγει και η μετοχή της κατέρρευσε. Όλες οι άλλες α��τιάσεις ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, δεν δίνονταν άδειες κ.λπ. είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» πρόσθεσε ο ίδιος.

Απάντηση με «φαρμακερή» ανακοίνωση: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων

Κάνοντας λόγο για αδιανόητη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε έναν θεσμικό επενδυτή απάντησε η Eldorado.

«Οι περιβαλλοντικοί όροι για εμάς δεν είναι ζήτημα υποχρέωσης αλλά ζήτημα ζωής. Και για τις αρχές της εταιρίας μας και για το καλό του τόπου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eldorado Gold.

«Το ΥΠΕΝ αποφάσισε την κοινοποίηση και δημοσίευση δυο προστίμων (που αφορούν στα έργα Ολυμπιάδας & Στρατωνίου) ενάντια στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ. Paul Wright όπου ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας για αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων και με μια στάση αδιανόητη απέναντι σε έναν θεσμικό επενδυτή. Η εταιρία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της σχετικά με τα συγκεκριμένα πρόστιμα» καταλήγει η ανακοίνωση.