Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζακ Λιού, από τον οποίο άκουσε επαίνους για μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί, είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας ιδιαίτερα τον «σημαντικό ρόλο του» στην συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Ελλάδας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, ο Λιού υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνει η Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ:

«Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

O κ. Λιού επαίνεσε τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις ��τις οποίες συμφώνησε.

Ο κ. Λιου πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων».