Την εκτίμηση ότι στο θέμα με την επένδυση της Ελ Ντοράντο στις Σκουριές «έχουν υπεισέλθει ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες» εξέφρασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Στα θέματα αυτά νομίζω ότι πρέπει να επικρατεί η αντίληψη “για το κοινό καλό”. Η αντίληψη αυτή λέει, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας γιατί έχουμε τη μεγαλύτερη αν��ργία στην Ευρώπη. Δεν έχουμε το περιθώριο να χάνουμε εκατοντάδες θέσεις εργασίας γιατί κάποιοι έχουν κολλήσει σε απόψεις που σε προεκλογικό χρόνο τους διευκόλυναν να κερδίσουν επιρροή. Η λύση είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις, η εταιρεία να σεβαστεί τους περιβαλλοντικούς όρους και κανονισμούς και να γίνει συζήτηση χωρίς αγκυλώσεις στις δύο πλευρές, με κριτήρια αυστηρά αναπτυξιακά» τόνισε ο εκδότης των Real News και Αγοράς.

«Είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Είναι μονότονο κάθε τρεις και λίγο να λέμε ότι το κράτος δεν εκμεταλλεύεται επαρκώς τον εθνικό πλούτο και από την άλλη να μη δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για αυτή την εκμετάλλευση» πρόσθεσε ο κ. Χατζηνικολάου.

Ωστόσο, ο κ. Χατζηνικολάου επεσήμανε ότι δεν του άρεσε που η εταιρεία ακύρωσε προγραμματισμένο ραντεβού της με τον κ. Σκουρλέτη και επεσήμανε ότι κρατά μια επιφύλαξη για το «αν υπάρχει και κάποιο κίνητρο σχετιζόμενο με το ότι έχει πέσει η τιμή του χρυσού παγκοσμίως».

Σε κάθε περίπτωση, «το μήνυμα που θα στείλει η αποχώρηση της Ελ Ντοράντο από την ��πένδυση θα είναι κακό» κατέληξε.