Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Eldorado Gold, Paul Wright, είχε νωρίτερα σήμερα το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λεωφόρο Συγγρού.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, σχετικά με την απόφαση της εταιρίας, για σταδιακή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, λόγω έλλειψης αδειών από το ΥΠΕΚΑ, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».

«Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα βγάλει μία ακόμη απόφαση υπέρ μας» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Wright, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Wright ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις κινήσεις που έχει κάνει η εταιρεία, ώστε η επένδυση να είναι μακροπρόθεσμη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

​​​