Ως τον… Σημίτη της ΝΔ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Θα ‘λεγα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας Σημίτης σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όπως το ζήσαμε την εποχή που διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σαφώς μετανανεωτικές και μεταρρυθμιστικές θέσεις, στις οποίες επιμένει και μένει να δούμε αν θα τις υλοποιήσει» είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Βήμα FM.

«Αν τις υλοποιήσει, η άλλη παράταξη που έχει όλο τον λαϊκισμό μέσα της παλαιάς δεξιάς και τον καραμανλισμό, δεν ξέρω αν θα τον ακολουθήσει ή θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Θα το δούμε. Αν γίνουν τα πράγματα έτσι που σας τα περιγράφω, είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνουν έτσι» τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στον κ. Μεϊμαράκη, είπε πως δεν ξέρει αν θα μείνει στη ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι εντολές θα πάρει από τον Καραμανλή ο κ. Μεϊμαράκης, γιατί ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ανοιχτά να παίζει ένα ρόλο ηγέτη της παράταξης του κ. Μεϊμαράκη. Λοιπόν, αν η παράταξη αυτή πιέσει τον κ. Μεϊμαράκη να διαχωριστεί από τον κ. Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μένει να φανεί εάν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική του εκστρατεία. «Αν αυτό συμβεί, είναι προφανές ότι και η χώρα θα αλλάξει μορφή και η ΝΔ θα κερ��ίσει τις εκλογές και βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Γιατί αν αυτά τα πράγματα που λέει ότι θα κάνει τα κάνει, τότε όλα αυτά που συζητάμε ως εκσυγχρονιστικά προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας ��α έχουν λυθεί» κατέληξε.