Στη Δικαιοσύνη έχουν οδηγηθεί 19 υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την κύρωση στη Βουλή της συμφωνίας με τη Ρωσία για την προμήθεια αμυντικού υλικού.

«Οι εξοπλιστικές ανάγκες που υπάρχουν περιγράφονται από τα επιτελεία. Όμως έχετε δίκιο ότι παλιότερα υπήρξαν εποχές που οι ανάγκες περιγράφονταν από το κατά πόσο οι αντιπρόσωποι είχαν στενές σχέσεις με εκάστοτε υπουργούς ή πολιτικά πρόσωπα » ανέφερε υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμα ότι στη Διεύθυνση Εξοπλισμών έλειπαν στην πλειοψηφία οι εγγυητικές επιστολές σε φακέλους που ανοίχθηκαν.

«Επίσης τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα δεν είχαν γίνει και ήταν τόσο γκρίζα που οδήγησαν σε παραπομπή πολιτικών υπευθύνων από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς και δημιουργούσαν ξεκάθαρες σχέσεις πληρωμής προμηθειών. Αυτές οι σχέσεις τελείωσαν» πρόσθεσε.

«Εμείς αφήνουμε τα επιτελεία να επιλέξουν και μετά η διαδικασία έρχεται στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Η συμφωνία κυρώθηκε με τις ψήφους όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, το οποίο δήλωσε «παρών».

​​​