​«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία, όπως κι αν λέγεται αυτή και όσο μεγάλη και να είναι να εκβιάζει με γνώμονα το δικό της συμφέρον».Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας την πρόθεση της «El Dorado» να αναστείλει τις εργασίες της στο εργοτάξιο των Σκουριών στη Χαλκιδική.

Η κα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «οποιαδήποτε επένδυση δεν είναι συνώνυμη της ανάπτυξης», τονίζοντας πως θα πρέπει να εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει την οποιαδήποτε επένδυση για τη χώρα και τις θεωρούμε και αναγκαίες τις επενδύσεις για την ανάπτυξη, όμως με προστασία του περιβάλλοντος, με νομιμότητα και με στόχο το δημόσιο συμφέρον. Το δημόσιο συμφέρον κοιτάζουμε και όχι το ιδιωτικό», πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως η αναβολή του ραντεβού μεταξύ της εταιρείας και του υπουργού Περιβάλλοντος κ.Σκουρλέτη ίσως είναι και ένα βήμα πίεσης προς την κυβέρνηση.

Πάντως η ίδια ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα πολιτικής βεντέτας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί η «El Dorado» να μην προχωρά τις επενδύσεις της διότι έπεσαν και οι τιμές χρυσού.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των αγροτών, η κα Γεροβασίλη υπεραμύνθηκε της απόφασης να αυξηθούν οι εισφορές τους, λέγοντας πως «στους αγρότες έχουμε χαμηλότερη βάση υπολογισμού της ελάχιστης εισφοράς απ’ ότι στους υπόλοιπους ασφαλισμένους», σημειώνοντας παράλληλα ότι η ίδια δεν βλέπει μεγάλες αντ��δράσεις από τους αγρότες.

Η κα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε πάντως πως πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να αντιμετωπίσει το ίδιο έναν αγρότη από ταΤζουμέρκα, και έναν μεγαλοκτηματία από μία μεγάλη αγροτική πεδινή περιοχή.

Τέλος, η κα Γεροβασίλη εμφανίστηκε καθησυχαστική όσον αφορά στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα είναι μεγάλες και ότι είναι προτιμότερο από τον να μειωθούν οι συντάξεις».