​«Η μη περικοπ�� των συντάξεων αποτελεί “κόκκινη γραμμή” για την κυβέρνηση». Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, τονίζοντας ότι οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί κατά περίπου 40% κατά μέσο όρο από την έναρξη της εφαρμογής των μνημονίων.

Ο υπουργός άφησε αιχμές για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας ότι η επιμονή του Ταμείου σε μειώσεις των συντάξεων δεν είναι εναρμονισμένη με την πίστη της Ευρώπης σε ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.

«Η ζωή μας θα ήταν πολύ ευκολότερη, εάν θα μπορούσαμε να συζητάμε μόνο με τους Ευρωπαίους, αυτ�� είναι σαφές», υποστήριξε αναγνωρίζοντας ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι πιστωτές, με επικεφαλής την Γερμανία, θεωρούν καθοριστικής σημασίας το ΔΝΤ για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τα δάνεια που δίνουν σε αυτήν.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα με την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι με τη συρρίκνωσή της, προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να επιβαρύνουμε την οικονομία περαιτέρω με μέτρα που προκαλούν ύφεση».

Δείτε επίσης:

Κατρούγκαλος: «Δεν μπορεί μόνο οι μισθωτοί να σηκώνουν το βάρος του ασφαλιστικού»