​Σε τροχιά σύγκρουσης με τη διοίκηση της Eldorado Gold φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, ότι η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm.

Ο κ. Σκουρλέτης, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πολ Ράιτ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους για να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου.

«Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών. Νομίζω δεν υπολογίζουν σωστά αν θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόκειται σε κάθε είδους εκβιασμό. Εκείνο το οποίο εμείς πορευόμαστε είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Με υπαιτιότητα του κ. Ράιτ ακυρώθηκε η συνάντηση και έχει μεταφερθεί για αύριο. Να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου, να ανακοινωθούν οι προθέσεις της εταιρείας και μετά να έρθει να κουβεντιάσει μαζί μας», είπε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επέκρινε ακόμα όσους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την αποχώρηση της Eldorado Gold από τη Βόρεια Χαλκιδική θα χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για 830 – 850 εργαζόμενους.

«Όταν αξιολογείται μια επένδυση πρέπει να αξιο��ογηθεί αν αντιστρατεύεται και αν υπονομεύει και άλλες θέσεις εργασίας στην περιοχή», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που “κόβουμε” τις γέφυρες επικοινωνίας. Η πρόθεση των εκπροσώπων της εταιρείας για αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία πιθανόν να σχετίζεται και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών χρυσού».