«Είχα πει στις 21 Δεκεμβρίου ότι κάθε εκλογή έχει τους δικούς της κανόνες και ξεκινά από μηδενική βάση. Αποδείχθηκε αυτό, ότι ο δεύτερος γύρος είχε μια άλλη λογική από τον πρώτο γύρο» τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η διαφορά του κ. Μεϊμαράκη στον πρώτο γύρο υπερκαλύφθηκε στον δεύτερο από τον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο επειδή τον υποστήριξε ανοικτά ο κ. Γεωργιάδης και -όχι ανοικτά αλλά εξίσου αποτελεσματικά- ο κ. Τζιτζικώστας, αλλά κυρίως γιατί φαίνεται πως «ο Κυριάκος είχε μια συγκροτημένη υποψηφιότητα».

«Ήταν εκείνος που από την αρχή παρουσίασε πολιτικές θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξής του. Παράλληλα, φαίνεται ότι διέκρινε από την αρχή πως το όνομά του δεν ήταν από τα πλεονεκτήματά του. Και έτσι το εξαφάνισε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και έπαιξε πιο έντονα με το μικρό του όνομα, ο Κυριάκος, και αυτό για να απομακρυνθεί από τις κόντρες και τις τριβές που κουβαλάει το όνομά του διαχρονικά», τόνισε ο εκδότης των Real News και Αγορά, θυμίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι γέννημα θρέμμα της ΝΔ και δεν έφυγε από το κόμμα ούτε μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη και τη δημιουργία νέου κόμματος.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζηνικολάου τόνισε πως «και η άλλη πλευρά έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει» και πρόσθεσε: «Ο κ. Μεϊμαράκης “κατηγορείται” από εκείνους που τον υποστήριξαν ότι δεν έκανε ιδιαίτερες προσπάθειες να στείλει ένα θετικό μήνυμα, αλλά ότι ιδίως μετά την πρώτη Κυριακή άνοιξε όλα τα μέτωπα, συγκρούστηκε με όσ��υς περισσότερους μπορούσε και δημιούργησε μια ένταση γύρω από την υποψηφιότητα του που δεν του βγήκε σε καλό».

«Πολλοί θεωρούν, επίσης, ότι αυτή είναι πολιτική ήττα του Καραμανλή, με την έννοια ότι είχε δώσει την υποστήριξή του -έστω και εμμέσως- στον κ. Μεϊμαράκη. Ας μην ξεχνάμε ότι η κόντρα Καραμανλήδων - Μητσοτάκηδων μπορεί να μην αναβίωσε σε αυτή την προεκλογική περίοδο αλλά έχει τις ιστορικές τις ρίζες στη ΝΔ», κατέληξε ο κ. Χατζηνικολάου.