«Λεφτά υπάρχουν», για τα «δικά μας -όμως- παιδιά»! Η κυβέρνηση αποφάσισε να απελευθερώσει τις αμοιβές, των μελών των διοικήσεων, των κρατικών ΕΚΟ, παρέχοντάς τους το δικαίωμα να τις αυξήσουν όσο επιθυμούν, απτόητη από τις εις βάρος της καταγγελίες για ευνοιοκρατία και βόλεμα συγγενών και φίλων.

Στο τελικό κείμενο του νόμου για τα κόκκινα δάνεια, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπάρχει διάταξη που απελευθερώνει το ύψος των αμοιβών, των στελεχών όσων ΔΕΚΟ -ή ρυθμιστικών αρχών- ελέγχει το κράτος. Δηλαδή εκείνες που το Δημόσιο ή το ΤΑΙΠΕΔ:

-Εχουν διορίσει την πλειοψηφία των μελών των διοικήσεών τους και ταυτόχρονα

-Κατέχουν την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου.
Πρόκειται για ΔΕΚΟ, όπως:
- ΔΕΗ
- ΕΛΤΑ
- ΕΥΔΑΠ
- ΕΥΑΘ
- ΟΛΠ
- ΟΛΘ
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ
- ΔΕΠΑ και
- ΔΕΣΦΑ.
Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα κυβερνητικά στελέχη που διοικούν τους συγκεκριμένους δημόσιους οργανισμούς, θα μπορούν να αποφασίζουν τα ίδια για το ύψος των αποδοχών τους.
Κυβερνητική πηγή εξηγεί στο Star , ότι η διάταξη ήταν επιβεβλημένη για λόγους ισοτιμίας με τα ��τελέχη των ΔΕΚΟ, που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, και λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κυρίως όμως για να δοθεί κίνητρο να αναλάβουν μάνατζερ τους συγκεκριμένους φορείς, που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.
Δεν μπορούσε όμως να εξηγήσει γιατί η επίμαχη διάταξη ψηφίστηκε στα μουλωχτά, ούτε γιατί τα ενδιαφερόμενα στελέχη έπρεπε κατ' ανάγκη να διοριστούν από την κυβέρνηση.