Σε υψηλά ποσοστά έφτασε σε αρκετές περιοχές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως για παράδειγμα στα Xανιά, όπου είχε το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά με 68, 7%, έναντι 31,3% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στη Β’ Αθηνών η διαφορά των ψήφων υπέρ του κ. Μητσοτάκη, είναι σχεδόν η συνολική διαφορά ψήφων σε όλη την Ελλάδα, περίπου 16 χιλιάδες ψήφοι.
Συγκεκριμένα έλαβαν:
Μητσοτάκης 39.171 ψήφους και 60,2%

Μεϊμαράκης 25. 949 ψήφους και 39,8%.

Στις οργανώσεις της ΝΔ στο εξωτερικό, ενδεικτικό είναι ότι ο Ε. Μεϊμαράκης κέρδισε τη μάχη στο Ανόβερο με μόλις δύο ψήφους, ενώ στο Λονδίνο ο Κ. Μητσοτάκης επικράτησε με το «φαραωνικό» ποσοστό 90,44%, έναντι του κ. Μεϊμαράκη που έλαβε 9,55%.

Σημαντικό ρόλο στην νίκη του έπαιξαν επίσης τα δημοσιεύματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και ότι ο Κώστας Καραμανλής, που επίσης τον υποστηρίζει παρασκηνιακά, έχει ανοίξει άτυπο δίαυλο με τον Τσίπρα και άρα με τον κύριο Μειμαράκη.
«Ο κόσμος είναι μέσα στην κινηματική διαδικασία και δεν παρασύρεται από συστημικές προτροπές», δήλωσε ο Γιώργος Μαύρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, στο Star.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε και το δίλλημα για τον καταλληλότερο ως πρωθυπουργό, καθώς φάνηκε ότι είχε συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, επιτέθηκε «κατά μέτωπο» στον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για ανασυγκρότηση του κόμματος σε 111 ημέρες.

Όλοι πάντως μιλούν υπέρ της ενότητας για την επόμενη μέρα…

​​​​​​