Την πεποίθησή του ότι το ασφαλιστικό θα περάσει και η κυβέρνηση θα αντέξει εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος -αφού τις προάλλες παρότρυνε τον κόσμο να βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για το ασφαλιστικό- τώρα διαβεβαιώνει ότι τα μέτρα είναι υπέρ της κοινωνίας.

«Αν τα μέτρα ήταν πράγματι εναντίον της κοινωνίας και του λαού, θα ήταν ντροπή για μια κυβέρνηση της Αριστεράς να τα εφαρμόσει. Η δική μας κυβέρνηση θ΄ αντέξει ακριβώς επειδή τα μέτρα που παίρνουμε είναι υπέρ και όχι εναντίον της κοινωνίας. Γι' αυτό το λόγο οι κινητοποιήσεις που έχουν γίνει για το ασφαλιστικό, δείχνουν ότι η κοινωνία στο σύνολο της δεν συμφωνεί με αυτούς που αντιδρούν. Εκτιμά ότι η προσπάθεια μας είναι μια προσπάθεια η οποία δεν είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση αλλά αντίθετα προωθεί τα συμφέροντα του μέσου ανθρώπου και ιδίως του φτωχού, του αδύναμου» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Όπως επισημαίνει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, προπαντός σε ό,τι αφορά τα συνταξιοδοτικά, διαφέρει από τα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο. Αν αυτά υιοθετούνταν από την κυβέρνηση, τότε πράγματι οι μεταρρυθμίσεις θα είχαν «αντιλαϊκό» χαρακτήρα αν για παράδειγμα είχε προταθεί η περικοπή του ΕΚΑΣ χωρίς μέτρο να το αντικαταστήσει.

Αναφερόμενος στο σχέδιο Γιαννίτση, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι δεν μπορεί να παρομοιαστεί με το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς στόχος της είναι «να ευνοήσει μεροληπτικά τους φτωχότερους και τους αδύναμους».

«Δεν είναι πράγματι αριστερή η πολιτική δημιουργίας ελλειμμάτων, αλλά θέλουμε και τα ασφαλ��στικά ταμεία να δίνουν αξιοπρεπείς συντάξεις. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να μην έχουμε ελλείμματα δίνοντας συντάξεις των 50 ευρώ. Αυτές όμως δεν θα ήταν συντάξεις που θα χρησίμευαν για να ζει ένας άνθρωπος αξιοπρεπώς» επισημαίνει ο κ. Κατρούγκαλος.