Τις πρώτες του αποφάσεις έχει λάβει ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πώς θα πορευθεί το πρώτο διάστημα της ηγεσίας του στη Νέα Δημοκρατία.

Εκτός από τις αποφάσεις να ορισθεί νέος γενικός διευθυντής του κόμματος ο Νίκος Παπαθανάσης (πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ) την πραγματοποίηση τακτικού συνεδρίου την άνοιξη (που θεωρείται πιθανό αντί για έκτακτο συνέδριο τον Φεβρουάριο) και μέχρι το οποίο θα παραμείνει Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ την Πέμπτη, αύριο ως γνωστόν έχει προγραμματισθεί η συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα προγραμματισθεί και συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ σύντομα θα προβεί στην «αναδόμηση» όλης της ηγετικής ομάδας, λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε ήδη για να τον διευκολύνει, θέτοντας τον εαυτό του στην διάθεσή του, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ο οποίος ως γνωστόν τον στήριξε στην διαδικασία εκλογής αρχηγού). Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται επίσης αποφασισμένος να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του για πρόγραμμα 111 ημερών, με σημαντικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό και στον τρόπο λειτουργίας του, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Ο νέος πρόεδρος έχει ήδη συνεχείς επαφές με στελέχη του κομματικού μηχανισμού, όπως με τον απερχόμενο γενικό διευθυντή του κόμματος κ. Κ. Τσιμάρα, τον μεταβατικό πρόεδρο Ν. Πλακιωτάκη, τον προεδρεύοντα στην ΚΕΦΕ Γ. Τραγάκη, πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Σήμερα επικοινώνησε μαζί του και ο επικεφαλής του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόουλ, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

​​​​​​